יום חמישי, 12 ביוני 2014

חלת גבינה מתוקה - בצק שמרים קר


מצרכים ל-2 חלות.
בצק:
500 גרם קמח
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
קליפה מלימון אחד
מיץ מ-1/2 לימון
3/4 כוס עד 1 כוס מים פושרים
מלית:
500 גרם גבינת טוב טעם 3%
2 כפות פודינג וניל
1/4 כוס סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
חופן צימוקים בהירים
חלמון

הכנה:
1. מתסיסים את השמרים: בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר הלבן, השמרים ו-3/4 כוס מים. נותנים לשמרים לתסוס כ-10 דקות.
2. ממיסים את החמאה ומניחים לה להצטנן קצת.
3. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, סוכר הוניל, ביצים, קליפת לימון, מיץ לימון, החמאה המומסת והשמרים.
4. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק. אם הבצק יבש מוסיפים עוד מים (כל פעם רק כף אחת).
5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירם למקרר ל-6 שעות.
6. מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית יחד לקבלת משחה אחידה.
7. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב. מורחים מלית ומגלגלים.
8. מכל 3 רולדות קולעים צמה.
9. מסדרים את החלה על נייר אפייה, מברישים בחלבון ואופים 30-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אין תגובות: