מצרכים:
380 מ"ל מים פושרים
1/2 1 כפיות מלח
1/4 1 כפיות שמרים יבשים
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 בצל קצוץ דק ומטוגן
2-3 כפות שמן זית
הכנה:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן זית.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את המים, המלח, השמרים והבצל המטוגן.
3. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שמתקבל בצק אחיד (2-3 דקות של ערבובים).
4. מכסים את קערה בניילון נצמד ושמים במקום עם הרבה אור שמש. החום של אור השמש יעזור לבצק לתפוח מהר.
5. מתפיחים התפחה ראשונה 3-4 שעות.
6. מקמחים את כף העץ ו"מערבבים" את הבצק 10-15 פעמים (כמו שמערבבים סוכר בקפה).
7. מתפיחים שנית, התפחה שניה של כשעה.
8. אחרי חצי שעה של התפחה מתחילים לחמם את התנור ל-250 מעלות, כמו כן, מחממים סיר ומכסה שניתן להכניס לתנור - עדיף סיר כבד מאוד או סיר חרס (לבדוק מראש שניתן לחמם את הכלי ל250 מעלות).
9. אחרי חצי שעה של חימום הסיר מתיזים לתוכו שמן זית, מורידים את החום ל-220 מעלות.
10. מכניסים את הבצק לסיר, מכסים את הסיר ואופים 30 דקות.
11. מסירים את מכסה הסיר, ואופים 20 דקות נוספות (אפשר להוריד את החום ל-210 אם הלחם משחים מהר מידי).
12. מצננים על רשת לפני שפורסים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה