יום שבת, 19 בינואר 2013

בריגדיירו שוקולד - כדור שוקולד ברזילאי


בריגדיירו הם כדורי שוקולד ברזילאים אשר מוכנים מחלב מרוכז, אבקת קקאו ומרגרינה. אבל החלטתי לשפר את המקור ובנוסף להקקאו השתמשתי בשוקולד מריר ואת המרגרינה החלפתי בחמאה. תהליך ההכנה נותר זהה.

חומרים ל13-15 כדורי שוקולד:
1/2 קופסת שימורים של חלב מרוכז (כ-200 גרם)
1/2 כוס שוקולד קצוץ דק
כ-15 גרם חמאה (חותכים בחצי מהסימון 25 גרם על אריזת חמאה)
1/4 כוס שבבי שוקולד לציפוי
2 כפות קקאו הולנדי (או כל קקאו שאוהבים)

הכנה:
1. בסיר מערבבים יחד את החלב המרוכז, השוקולד והחמאה. מעבירים לאש נמוכה בינונית וכל הזמן מערבבים עם לקקן סיליקון.
2. כאשר השוקולד והחמאה נמסו, מוסיפים את בקקאו ומערבבים.
3. מרגע הוספת הקקאו מבשלים את כל התערובת על אש נמוכה-בינונית כ-15 דקות, עד לשלב "רתיחה" כשיש בועות.
4. מעבירים לצלחת ונותנים להתקרר כשעתיים - שלוש על השיש (לא מכניסים למקרר).
5. משמנים א הידיים בקצת חמאה, ויוצרים כדורים. כל כדור טובלים בשבבי שוקולד (אבל אני הייתי עצלנית מידי בשביל זה ולכן הכדורים שלי "ערומים").
6. בתאבון....


אין תגובות: