יום חמישי, 9 בינואר 2014

קאפקייקס פירות יער ושוקלד לבן

קאפקייקס פירות יער ושוקלד לבן בציפוי קרם חמאה (מסיבת יום הולדת בעבודה)

אני מכורה לשילוב של פירות יער ושוקלד לבן. אז הנה עוד מתכון קליל לקאפקייקס קלילים וטעימים.

מצרכים:
3/4 2 כוסות קמח +1/2 כוס קמח לעוגות ועוגיות (לא קמח תופח) או פשוט 1/4 3 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1 כפית מלח
200 גרם חמאה מאוד רכה
2 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים בטמפ החדר
1 כוס חלב פושר או שמנת לבישול 10%-15%
1 כוס פירות יער (קפואים זה בסדר גמור)
100 גרם שוקולד לבן קצוץ

הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה מקרימים יחד את החמאה והסוכר לקרם בהיר ואוורירי (במעבד מזון או מיקסר ידני).
3. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים (כל פעם ביצה אחת) ומקציפים עד שהן נבלעות לחלוטין.
4. מוסיפים את קמח, אבקת האפיה והמלח לסירוגין עם הוספת החלב. (חצי מכמות הקמח, חלב ואז את ייתרת הקמח). משאירים 2 כפות קמח בצד בשביל פירות יער והשוקולד.
5. מפזרים 2 כפות קמח על פירות היער והשוקולד (זה ימנע מהם לשקוע בתוך הבלילה).
6. בתנועות קיפול, מערבבים את הבלילה, פירות היער והשוקולד הלבן.
7. ממלאים 2/3 מגובה כל שקע.
8. אופים 25-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
9. מצננים על רשת לפני שמקשטים בקרם אוהבים (לדוגמא קרם שוקולד לבן או קרם חמאה).


אין תגובות: