מצרכים:
3/4 כוס שקדים טחונים
1 כוס שקדים קלויים קלויים וקצוצים גס
3/4 1 כוסות קמח
3/4 1 כוסות סוכר לבן
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית תבלין ציפורן טחון
1/4 כפית פלפל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה
1/4 כפית מלח
כ-1/2 כוס מיץ תפוזים
גרידת קליפת תפוז אחד
גרידת קליפת לימון אחד
1 ביצה
הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מנפים יחד את הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט, הפלפל, אבקת האפיה ואבקת סודה לשתיה. מוסיפים את הסוכר, השקדים הטחונים והקצוצים, ציפורן, מלח, וגרידת תפוז ולימון. מערבבים את כל הרכיבים היבשים יחד.
3. מיסיפים את הביצה ומערבבים ידנית או במיקסר.
4. מוסיפים את מיץ התפוזים. כל פעם כף אחד. מוסיפים רק עד שכל החומרים מתאחדים לבצק אחיד ודביק (יכול להיות שישאר מיץ).
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. חותכים לרצועות ואז יוצרים כעכים קטנים בצורת O.
6. מסדרים עם העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים גדולים.
7. אופים כ12-14 דקות ומצננים על רשת עד שהן מתקשות.
* שומרים בכלי אטום עד שבוע ימים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה