מצרכים:
450 מ"ל מים בטמפ' החדר
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות )
550 גרם קמח לבן
125 גרם קמח שיפון
60 גרם קמח מלא
15 גרם מלח
30 גרם סוכר לבן
40 גרם חמאה (לגרסה הטבעונית - 40 גרם חמאת קוקוס או שמן )
100 גרם אגוזים קצוצים וקלויים שאוהבים (שקדים ופאקנים)
300 גרם פירות יבשים קצוצים (חמוציות ודבלים)
2 כפות פשתן
מעט שמן לשימון
הכנה:
1. מתסיסים את השמרים עם מים פושרים כ-10 דקות.
2. בקערה אחרת מערבבים יחד את החומרים היבשים: קמח לבן, קמח שיפון, קמח מלא, סוכר ומלח. את התערובת היבשה מוסיפים אל מי השמרים. לשים את הבצק 8-10 דקות.
* אם רוצים להכין שושני בצק - מורידים חתיכה בגודל של אגרוף ומתפיחים בצד.
3. מוסיפים את האגוזים ,הפירות היבשים והפשתן, לשים עוד 2-3 דקות. מתפיחים את הבצק כשעה - שעה וחצי במקום חמים בקערה משומנת היטב.
4. אחרי התפחה ראשונה, לשים פחות מדקה - להוצאת אוויר מהבצק. יוצרים 3 כדורים ומתפיחים שנית (כשעה).
* בינתיים יוצרים שושני בצק. ומצמידים/ מדביקים אותם לככרות לחם. (אפשר להיעזר במקלון ספגטי ולנעוץ אותו כך שיחזיק את הפרח על הלחם).
5. מחממים את התנור ל-200 מעלות. אופים את הכיכרות 20 דקות. אחרי 20 דקות אפיה, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 25 עד 30 דקות.
6. מצננים על רשת לפני שפורסים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה