מלית:
5 תפוחים (כ-750 גרם) תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
גרידת קליפה ומיץ מ-1/2 לימון
גרידת קליפה ומיץ מתפוז 1 (בעונה)
2 כפות קמח גדושות
1 כפית קינמון
1/3 כוס סוכר לבן
בצק:
1 כוס קמח
2/3 כוס שיבולת שועל עבה
100 גרם קוביות קטנות של חמאה
1 שקית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
חופן אגוזים/שקדים
הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את המלית:
* מערבבים בקערה גדולה את קוביות התפוחים עם ייתרת מרכיבי המלית.
* מעבירים לכלי פיירקס כך שמרכיבי המלית ממלאים כ-2/3 מגובה הכלי.
3. מכינים את הבצק:
*בקערה שבה הכנו את המלית, מערבבים את כל חומרים הבצק בעזרת כף רק עד שהכל מתערבב.
*את פרורי הבצק שקיבלנו מפזרים מעל המלית ומהדקים אותם עם הידיים למלית.
4. אופים 45-50 דקות מגישים פושר עם גלידת וניל איכותית בצד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה