![]() |
מצרכים:
1 כף זרעי פשתן טחונים + 3 כפות מים (לערבב ולתת לתערובת לעמוד 10-15 דקות)
1/4 כוס שמן קוקוס (לא להמיס)
1/4 כוס חמאת בוטנים
1/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס סוכר דקלים
**(אפשר להמיר את שני הסוכרים בכל סוג סוכר שאוהבים)**
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שבבי שוקולד או שוקולד צ'יפ
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
3 כפות קקאו או אבקת חרובים
1/2 1 כוסות שיבולת שועל דקה (ללא גלוטן)
הכנה:
1. מחחמים את התנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה מתחילים להקציף את תערובת הפשתן בעזרת בלנדר.
3. אחרי 2-3 דקות הקצפה מוסיפים את חמאת הקוקוס, חמאת הבוטנים, סוכר חום, סוכר הדקלים ותמצית וניל. מקציפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4. בקערה קטנה מערבבים יחד את שיבולת השועל, שוקולד, קקאו , אבקת אפייה ואבקת הסודה. מוסיפים לבלילה וערבבים עד שמתקבל בצק שניתן לגלגל ממנו כדורים.
*אם הבצק דביק מידי מצננים חצי שעה במקרר.
5. מגלגלים כדורים בגודל של כדור פינגפונג ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפיה במרווחים של 5 ס"מ.
6. אופים 13 -12 דקות ומצננים על מצג האפייה עצמו.
מתקבלות עוגיות רכות וטעימות ואפילו יחסית בריאות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה