![]() |
לחם זה קל להכנה במיוחד כיוון שאין צורך ללוש את הבצק רק מערבבים ומתפיחים |
מצרכים:
500 גרם קמח מחיטה מלאה
25 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
480 מ"ל מים מינרלים או מסוננים
1 כף מלח שולחן
200 גרם תערובת של שקדים, צימוקים וחמוציות
כ-1/2 כוס קמח לקימוח
הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, השמרים והמלח.
2. מוסיפים את הצימוקים, החמוציות והשקדים הקצוצים גס. מערבבים עד שכל הפירות היבשים מכוסים בקמח.
3. מתחילים למזוג את המים ולערבב בעזרת הכף, עדיף בכף עץ ולערבב עד שמתקבל בצק.
4. מכינים מסננת או סלסילה עם מגבת חלקה ומפזרים קמח בנדיבות, את הבצק מעבירים למגבת המקומחת. הרעיון הוא שהבצק צריך לנשום ולכן לא מתפיחים בקערה אלא במסננת.
5. מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים לילה שלם (בין 12-15 שעות).
6. אחרי ההתפחה הראשונה, מעבדים קלות את הבצק ומתפיחים שנית, זמן ההתפחה הוא שעה וחצי.
7. כשעה אחרי ההתפחה השנייה מתחילים לחמם את התנור ובתוכו סיר יציקה עם מכסה. מחממים את התנור ל-250 מעלות. זמן חימום התנור והסיר כ30-35 דקות.
8. מעבירים את הבצק לסיר הרותח ואופים עם מכסה סגור 30 דקות בחום של 230 מעלות. האפייה בחלל סגור וקטן בעצם עוזרת לבצק כל כך כבד להתנפח וללחם להיות "קליל" למרות שהוא עשוי 100 קמח חיטה מלאה.
9. מסירים את המכסה ואופים 20 דקות נוספות להשחמה יפה של הלחם.
10. מצננים בתנור כחצי שעה ואז מעבירים לצינון על רשת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה