מצרכים:
25 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 קופסאות פטריות משומרות (כ400-450 גרם אחרי הסינון)
3 תפוחי אדמה מבושלים
1/4 כפית פלפל שחור
1 שמנת חמוצה
1 שמנת לבישול 15%
2 ביצים
הכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה ומצננים.
2. את תפוחי האדמה הצוננים למגע מגוררים על פומפייה דקה - חשוב לזכור שתפוחי האדמה יחליפו את הקמח הפשטידה ולכן כדאי לגורר ממש דק את תפוחי האדמה.
3. במחבת גדולה ממסים את החמאה ומטגנים את הבצל, כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הפיטריות ומטגנים 5-7 דקות. מכבים את האש.
4. בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את שני סוגי השמנת. מוסיפים את תפוחי האדמה ולבסוף את הבצל עם הפטריות.
5. מתבלים במלח ופלפל למי שאוהב את הטעם אפשר להוסיף כף של אבקת מרק בצל/ פטריות.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ45 דקות עד שעה (שהפשטידה שחומה ויפה).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה