בצק עוגיות:
400 גרם קמח לבן
1/2 כף אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם קוביות חמאה קרה
1 ביצה L
ציפוי:
300 גרם סוכר
50 גרם דבש
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם חמאה
180 גרם שקדים קצוצים או פרוסים
200 גרם תערובת פירות יבשים קצוצים דק
הכנה:
1. בסיר ממסים את החמאה יחד עם הדבש ושמנת המתוקה על אש בינונית. לתערובת נוזלית מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה.
2. אחרי הרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את השקדים והפירות היבשים.ונותנים לתערובת להתקרר.
3. במעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה, וקוביות החמאה.
כאשר מתקבלת תערובת דמויית חול מוסיפים את הביצה. ממשיכים לעבד עוד דקה ואת הבצק שנוצר עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה.
4. מרדדים את הבצק ומסדרים על תבנית מקומחת, מחזירים למקרר ל20-25 דקות עד שמחממים את התנור.
5. את הבצק אופים 12-15 דקות בחום של 170 מעלות.
6. על הבצק האפוי חלקית מורחים בשכבה אחידה את הציפוי ומחזירים לתנור ל15-20 דקות נוספות.
7. מצננים ופורסים לעוגיות בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ בערך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה