יום שבת, 12 בדצמבר 2015

בצק פיצה ללא לישה



בצקים ללא לישה מחייבים זמן התפחה ארוך יחסית, אך זמן העבודה הקצר ומינימום השקעה בהכנת הבצק מאפשרת להכין את הבצק כ-8 עד 24 שעות לפני שצריכים אותו.

מצרכים:
1/2 1 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 כפיות שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1/2 3 כוסות קמח
רוטב עגבניות
גבינה
תוספות

הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד מים, שמרים ושמן זית. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.
2. מערבבים יחד את הקמח והמלח. את החומרים היבשים מוסיפים למי השמרים. מערבבים את הבצק בעזרת כף עץ עד לקבלת בצק הומוגני.
3. את  הקערה הגדולה מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק בין 8 ל-12 שעות.
4. מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות. מתפיחים כחצי שעה ואופים בתנור לחומם מראש ל-200 מעלות עד להכנה (20-25 דקות).

אין תגובות: