יום שבת, 2 במרץ 2013

קציצות עוף עם בורגול



מצרכים:
500-600 גרם עוף טחון
1 כוס בורגול
2 כוסות מים
1/2 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
חופן פטרוזילה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

לרוטב:
1/2 כוס רוטב רימונים
1/2 כוס מים חמים
2 כפות דבש / סילאן
1/2 1 כפות שמן

הכנה:
1. מכינים את הבורגול, מבשלים את הבורגול עם 2 כוסות מים וקמצוץ מלח. נותנים לבורגול להתקרר 15-20 דקות בסיר שבול עם מכסה גור.
2. מערבבים יחד בקערה גדולה את הבורגול, הבשר והתיבול (בצל, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל). יוצרים קציצות ומטגנים.
טיפ: ניתן ליצור קציצות בגודל אחיד בעזרת מכשיר להכנת פלאפל או בעזרת כף גלידה.
3. מערבבים את החומרים לרוטב, מוזגים למחבת גדולה, ומסדרים את הקציצות ברוטב. מבשלים את הקציצות ברוטב כרבע שעה, כאשר מערבבים את הקציצות כמה פעמים.

אין תגובות: