יום ראשון, 3 במרץ 2013

פאנקייקס עם אוכמניות

מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח לבן
2 ביצים מופרדות (חלמונים וחלבונים)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
1/2 כפית מלח
2 כוסות חלב או רוויון
1/4 כוס סוכר (מומלץ סוכר חום)
25 גרם חמאה מומסת
150 גרם אוכמניות או פירות יער (אפשר קפואים)

הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד את החומרים היבשים: קמח,  אבקת אפייה, סודה, מלח וסוכר.
2. לוקחים מהתערובת היבשה 2-3 כפות ומצפים את האוכמניות בקמח.
3. בקערה ניפרדת מערבבים יחד את החלב, החמאה והחלמונים, את החומרים הרטובים מוזגים לקערה עם החומרים היבשים.
4. מקציפים את החלבונים ומקפלים אל תוך הבלילה.
5. מוסיפים את האוכמניות לבלילה בתנועות קיפול ומטגנים פאנקייקס על אש נמוכה-בינונית.
6. מגישים עם סירופ מייפל,ריבה, שוקולד ועוד...



אין תגובות: