מצרכים:
500 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3/4עד 1 כוס מים פושרים
2 כפיות מלח
50 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
1 כף אבקת חלב
1 בצל
חמאה ושמן לטיגון הבצל
2-3 כפות שמן זית
הכנה:
1. קוצצים ומטגנים את הבצל. מצננים לפני שמתחילים להכין את הבצק.
2. מערבבים יחד את הסוכר, השמרים ו3/4 כוס מים בקערה קטנה. מתסיסים את השמרים -10 דקות.
3. מערבבים יחד את כל החומרים פרט לשמן הזית (הקמח, מהמלח, הביצה, אבקת החלב, הבצל המטוגן והשמרים). לישים עד לקבלת בצק חלק כ- 10 דקות.
4. מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את עצמו.
5. לשים את הבצק שנית (רק כדקה) ומעצבים כיכר לחם (יצאו לי 2 תבניות לחם בינוניות). ומתפיחים שנית. מורחים שמן זית ואופים כ-35 דקות בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות. אחרי 20 דקות מוציאים את הכיכרות וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות על רשת עד שהלחם מזהיב.
6. מצננים לפני שפורסים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה