בצק:
1 כוס בורגול דק מושרה כחצי שעה במים ושטוף היטב
1/2 כוס קמח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
3 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל
מלית:
250 גרם בקר טחון
2 בצלים ( אבל אפשר גם אחד)
3-4 כפות שמן זית לטיגון הבצל
1 כפית כמון
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית פלפל
1/4 כוס צנוברים קלויים
חופן פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
1. משרים את הבורגול במים כחצי שעה, שוטפים היטב ומסננים מנוזלים.
2. את הבורגול מערבבים עם ייתרת חומרי הבצק עד שמתקבל בצק שניתן ליצור ממנו כדורים.
3. יוצרים כדורים בגודל שווה (10-12 כדורים) ומיניחים בצד עד שמכינים את המלית.
4. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה ונותנים לו להתקרר. מערבבים יחד עם ייתרת חומרי המלית.
5. כל כדור בצק משטיחים, ומניחים במרכז כף היד. ממלאים עם בכף מלית וסוגרים. יוצרים צורה של קובה. ומגלגלים בין כפות הידיים עד שלא ניתן לראות את תפר הסגירה (כך הקובה לא ייתפרק בטיגון).
6. מטגנים בשמן לטיגון עמוק ומגישים עם מה שאוהבים.
* לפני הטיגון: ניתן לשמור במקרר 24 שעות או עד חודשיים במקפיא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה