יום שבת, 20 בספטמבר 2014

עוגיות שושנים


מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
500 גרם קמח לבן רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1 שמנת חמוצה 15% לפחות
50 גרם סוכר לבן
3 חלמונים (הצהוב של הביצה)
3 שקיות סוכר וניל
* אפשר להמיר את סוכר הווניל ב- 3 כפות סוכר ו1/2 כפית תמצית וניל

הכנה:
1. מקציפים את החמאה עד שהיא מחליפה את צבעה ללבן (כ-3 דקות).
2. לחמאה מוסיפים את השמנת, החלמונים, אבקת האפייה והסוכר וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
3. מוסיפים בהדרגה קמח ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.

מצרכים למלית:
3 חלבונים (הלבן של הביצה)
200 גרם סוכר
1 שקית פודינג וניל אינסטנט (80 גרם)

הכנה:
1. מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף לבן ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר והפודינג.
2. ממשיכי להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
3. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ על משטח מקומח היטב.
4. מורחים שכבה של הקצפת.
5. מגלגלים רולדה וחותכים שבלולים בעובי של 2 ס"מ.
6. מסדרים על נייר אפייה ואופים כ-20-25 דקות בתנור שחום מראש ל-200 מלות.






אין תגובות: