מצרכים:
1/3 1 כוסות חלב או שמנת לבישול 10%-15% שומן (אני השתמשתי בשמנת)
25 גרם חמאה מומסת
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 כפיות שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
1 ביצה בטמפרטורת החדר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
3 עד 1/4 3 כוסות קמח לבן
מלית:
1 כוס סוכר (תערובת סוכר לבן וחום)
1 כף קינמון
הכנה:
1. בקערת זכוכית גדולה מערבבים את החלב והחמאה, מחממים את התערובת במיקרו דקה וחצי.
2. לחלב-חמאה החמימים מתחילים להוסיף: מלח, סוכר לבן, תמצית וניל, שמרים וביצה. את הכל טורפים יחד.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים בעזרת ידית כף עץ עד שנוצר בצק אחיד, אין צורך ללוש פשוט לערבב עד שמתקבל כדור בצק. ידית כף מדמה פעולת וו הלישה של המיקסר.
4. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומכניסים לתנור כשרק דולקת הנורה. מתפיחים שעתיים וחצי. המנורה תחמם מספיק את הבצק כך שייתפח ויכפיל את נפחו.
5. מכינים את המלית: מערבבים 2/3 כוס סוכר חום ו1/3 כוס סוכר לבן יחד עם הקינמון (לא חייבים להשתמש בשני סוגי הסוכר אפשר להשתמש רק בסוכר שאוהבים).
*מתחילים לחמם את התנו ל-180 מעלות.
6. על משטח עבודה מקומח היטב מרדדים את בצק לעובי של כ3/4 ס"מ. מפזרים מעל את תערובת הסוכר-קינמון ומגלגלים בזהירות לרולדה.
7. פורסים ומסדרים בתוך תבנית אפייה מרופדת הנייר אפייה מתפיחים שנית 20-30 דקות.
8. אופים 30-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
9. אשפר לקשט עם שמנת חמוצה וסוכר או לפזר מעל אבקת סוכר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה