יום שבת, 14 במרץ 2015

עוגיות שוקולד צ'יפ ממולאות בנוטלה

מצרכים:
1 צנצנת קטנה של נוטלה
230 גרם קמח לבן (2 כוסות)
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
1 כפית סודה לשתיה
2 ביצים
150 גרם שוקולד צ'יפ
1 כפית תמצית וניל

הכנה:
1. מסדרים על נייר אפייה או נייר פרגמנט 20 כפיות של נוטלה. מכניסים למקפיא לפחות לשעה (אני פשוט עשיתי זאת ערב לפני).
2. מקציפים את החמאה והסוכר כ-3 דקות.
3. מוסיפים את הביצים, כל פעם ביצה אחת ומקציפים היטב כדקה בין הכנסת הביצים.
4. מוסיפים את תמצית הוניל.
5. מערבבים יחד את הסודה לשתיה והקמח, ומנפים אל בלילת החמאה-ביצים. מקציפים או מערבבים בתנועות קיפול. חשוב לא לערבב יותר מידי על מנת שלא ייתפתח הגלוטן ויהפוך את העוגייה לקשה כמו לחם.
6. מוסיפים את השוקולד צ'יפ ומעררבים.
7. מכינים קערה עם מים או עובדים קרוב למקור מים. מוציאים את הנוטלה מהמקפיא ומתחילים לעבוד מהר, חשוב שהנוטלה לא תפשיר.
8. בידים לחות לוקחים כ-1/2 כף בצק עוגייה ומשטיחים אותו. במרכזו מניחים גוש נוטלה ואז מקפלים את הבצק סביב הנוטלה . יוצרים כדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. את העוגיות מסדרים במרווחים של 3-4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
9. מכניסים את העוגיות למקרר לחצי שעה או למקפיא ל-15 דקות. הקירור ימנע מהעוגיות לאבד את הצורה בזמן האפייה.
10. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את העוגיות 14-12 דקות ומכבים את התנור. מצננים את העוגיות בתנור הכבוי עם הדלת פתוחה.



אין תגובות: