** גילוי נאות, המתכון הינו מהרשת מאיזה סרטון שפורסם באתר של WALLA (את הקישור ניתן למצוא כאן: http://food.walla.co.il/item/2824776 ) כמו כן המתכון המקורי דורש מכשיר להכנת וופל בלגי (שאין לי ) אני השתמשתי בטוסטר לחיץ פשוט וכמה כפות עץ (ניתן לראות בתמונה) שעזרו למכסה של הטוסטר לא להיסגר עד הסוף. התוצאה לא יפה כמו המקור אך טעימה מאוד.
מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח
1 כוס חלב
1/4 חבילת חמאה (25 גרם)
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס מים בטמפ' החדר
1/2 כף שמרים יבשים
מצרכים נוספים:
1 ביצה מוקצפת קלות
1/4 כפית אבקת סודה
הכנה:
1. מתסיסים את השמרים: מערבבים את השמרים והמים ונותנים לבלילה לנוח כ-10 דקות.
2. בסיר ממיסים את החמאה ולחמאה המומסת מוסיפים את ייתרת החומרים פרט לקמח (חלב, מלח, סוכר, בלילת השמרים ותמצית הוניל) ומערבבים בתנועות קיפול.
3. מנפים פנימה את הקמח וממשיכים לערבב בתנועות קיפול.
4. את קערת הבצק מצפים בניילון נצמד ושמים במקרר ללילה (אצלי הבצק ישב קרוב ל-24 שעות).
5. ביום למחרת: לבצק מוסיפים את הביצה ואבקת הסודה ומערבבים.
6. מחחמים את תבנית הוופל בלגי (אני השתמשתי בטוסטר לחיץ - בלי לסגור לחלוטין את המכסה - התוצאה לא יפה כמו וופל בלגי אבל התוצאה טעימה). מוזגים 1.5-2 כפות בלילה לטוסטר משומן קלות, אופים 3-4 דקות.
7. מחחמים שמן לטיגון חצי עמוק- מטגנים משני הצדדים (30-40 שניות מכל צד) עד להשחמה ומעבירים למשטח עם מגבת נייר.
8. מגישים עם נוטלה, ריבה ודברים מתוקים וטעימים אחרים.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה