יום שני, 10 ביוני 2013

עוגת שושנים גבינה ולימון


מצרכים:
בצק:
1 חבילת גבינה לבנה (250 גרם)
1 לבן או שמנת חמוצה
3 כוסות קמח + קמח לקימוח
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
גרידת לימון מ-1/2 לימון
1/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה מאוד רכה/ממומסת ומצוננת
1 כפית תמצית וניל
מלית:
1חבילת גבינת "טוב טעם"
1/4-1/2 כוס סוכר 
2-3 כפות מיץ לימון 
גרידת לימון
ציפוי:
2-3 כפות מיץ לימון 
1 שקית אבקת סוכר
הכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים בכף (אפשר להתחיל במטרפת בלון ואז לעבור לכף) יחד את החמאה, הגבינה הלבנה, הלבן/שמנת, הסוכר, מיץ הלימון, גרידת הלימון ותמצית הוניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, מלח, סודה לשתיה, אבקת אפייה ומעבדים רק עד קבלת בצק.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למשטח בצקי בעובי 1 ס"מ בערך, מורחים את הגבינה, מפזרים סוכר ומטפטפים את מיץ הלימון.
4. מגלגלים את הרולדה, פורסים ומסדרים בתבנית אפיה.
5. אופים 25 דקות או עד שהעוגה זהובה.
6. מכינים ציפוי: מערבבים יחד את מיץ הלימון ואבקת הסוכר. שופכים על העוגה החמה. מצננים לפני שפורסים ומגישים.
בתאבון
 

אין תגובות: