יום רביעי, 5 ביוני 2013

עוגיות אלפחורס


המרכיבים לכ-30 אלפחורס:
לבצק:
300 גרם קורנפלור
150 גרם סוכר לבן (מומלץ להשתמש בסוכר דק)
200 גרם קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפ' החדר
3 חלמונים גדולים (הצהוב של הביצה)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת


להגשה:
ריבת חלב
אבקת קוקוס


ההכנה:
1.מנפים יחד את הקמח, הקורנפלור, הסודה לשתיה ואבקת אפיה. 
2. מערבבים בקערה נפרדת חמאה וסוכר. מוסיפים חלמונים, תמצית וניל ואת קליפת הלימון. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט שמנונית. 
3. מרדדים את הבצק לעובי 3-5 מ"מ. וקורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות.
4. מניחים בתבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 13-15 דקות, עד שמתקבלות עוגיות בהירות ורכות למגע. 
5. מעבירים את העוגיות לצינון על רשת בטמפרטורת החדר, עד שהן מתקשות ומתייצבות. 
6. הגשה: מורחים או מזלפים בעזרת שקית זילוף ככפית של ריבת חלב סמיכה ולא נוזלית על עוגייה אחת ומדביקים מעליה עוגה נוספת. מגלגלים בקוקוס ושומרים בכלי אטום או במקרר.
7. בתאבון...









אין תגובות: