יום שבת, 22 ביוני 2013

עוגת בננה ושיבולת שועל פשוטה ובריאה


מצרכים:
3 בננות בשלות (מאוד)
1 תפוח מגורר או 1 כוס רסק תפוחים
100 גרם סוכר חום
3 כפות חלב
1 ביצה
50 גרם קמח לבן
80 גרם קמח מלא
60 גרם שיבולת שועל
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
100 גרם שקדים קצוצים גס

לקישוט:
צנצנת חמאת בוטנים

הכנה:
1. מועכים את הבננות, ומערבבים עם תפוח מגורר. מוסיפים את הביצה, חלב והסוכר. מערבבים היטב.
2. מנפים את החומרים היבשים: הקמח המלא, הקמח הלבן, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים את שיבולת השועל והשקדים הקצוצים. מערבבים רק עד שכל החומרים מתערבבים לבלילה אחידה.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגלישקייק (הכמות מספיקה ל-2 תבניות) אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהקיסם יוצא עם ממש קצת פירורים.
4. מצננים לחלוטין.
5. מורחים מעל חמאת בוטנים שאוהבים ובתאבון :)

אין תגובות: