יום חמישי, 22 באוגוסט 2013

בצק פריך למאפים מלוחים


מצרכים:
250 גרם קמח לבן 
125 גרם קוביות חמאה קרה
1 חלמון (הצהוב של הביצה)
3-4 כפות מים קרים מאוד 
1 כפית מלח שולחן 
מעבד מזון 
ניילון נצמד

הכנה:
1. בקערה של מעבד מזון מערבבים יחד את הקמח והמלח.
2. מוסיפים את החמאה ומעבדים יחד בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת שנראה כמו חול רטוב.
3. מוסיפים את החלמון ואת המים, כל פעם רק כף מים אחת. מעבדים בפולסים עד שמתקבל בצק הומונגני.
4. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה (או כפי שאפשר לראות בתמונות - לילה שלם).
5. מרדדים על משטח מקומח ומרפדים תבנית פאי. 
6. מחוררים עם מזלג ואופים אפייה עיוורת 15 דקות ב-170 מעלות.








אין תגובות: