יום ראשון, 25 באוגוסט 2013

פאי עגבניות וגבינות




מצרכים:
1 בצק פריך למאפים מלוחים (למתכון)
2 עגבניות גדולות או חופן של כ-15 עגבניות שרי
3 כפות חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1/4 כפית מלח
מלית:
100 גרם גבנית עזים (גבינת תום)
4 ביצים
1 חב' שמנת לבישול 250 מ"ל
1 כף מלח גס

הכנה:
1. חותכים את העגבניות ומסדרים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
2. מערבבים יחד את שמן הזית,  מלח וחומץ בלסמי ומתיזים על העגבניות. אופים את העגבניות כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
3. מכינים את המלית: מערבבים יחד את הביצים, השמנת, המלח והגבינה.
4. שופכים אתהמלית אל תחתית בצק פריך אפויה, מסדרים את העגבניות האפויות וממשיכים לאפות את הפאי 30 דקות נוספות. למרות שהמלית זזה כמו ג'לי היא כבר מוכנה, אחרי צינון של המאפה המלית תתייצב.
5. מצננים ומגישים.

אין תגובות: