מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 ביצה
1 כוס חלב
1/2 כוס שמנת חמוצה
2 כפות שמן
לרוטב:
2 כוסות פירות העונה חתוכים
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים
הכנה:
* מכינים את הרוטב: מערבבים את המצרכים של הרוטב בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה במקביל להכנת הפאנקייקס. מסירים מאש כשהפנקייקס מוכנים. לערבב כל כמה דקות בשביל לא לשרוף את הסוכר.
1. בקערה גדולה מנפים יחד את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים את החומרים יחד.
2. בקערה ניפרדת מערבבים יחד את הביצה, החלב, השמן, והשמנת החמוצה.
3. את החומרים הרטובים מוזגים אל תערובת הקמח. מערבבים ומוזגים עם כף גלידה או 1/4 כוס מדידה מהבלילה למחבת חמה ומשומנת. מטגנים כל צד כדקה (עד לצבע חום שאוהבים), מסירים מהאש.
4. מגישים עם סירופ פירות ושמנת חמוצה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה