את החלק הראשון של המתכון יש להכין בערך 12 עד 24 שעות לפני ההאפיה של הלחם.
מצרכים שלב 1:
375 מ"ל מים חמימים- פושרים
250 גרם קמח שיפון
8 גרם שמרים יבשים
הכנה:
1. מערבבים את השמרים והמים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד שמתקבל בצק דליל למדי.
2. מכסים בניילון נצמד או מעבירים לקופסא עם מכסה ושמים במקרר ל12 עד 24 שעות.
מצרכים שלב 2:
1/3 כוס בורגול
1/4 כוס קינואה
1/4 כוס זרעי פשתן
מים רותחים לכיסוי
375 מ"ל מים חמימים
20 גרם שמרים יבשים
350 גרם קמח לבן
500 גרם קמח מלא
15 גרם מלח
1/3 כוס גרעיני חמניה
1/4 כוס שיבולת שועל
1 כמות בצק משלב 1
הכנה:
1. שוקלים את הכל החומרים.
2. משרים במים חמים על הבורגול, הקינואה והפשתן כ-10 דקות ומסננים היטב.
3. מערבבים יחד בקערה גדולה את הבורגול, הקינואה, השמרים, זרעי הפשתן, המים, קמח לבן וקמח מלא והמלח. מוסיפים בצק שהכנו בשלב אחד ומערבבים ולשים 10-12 דקות מתקבל בצק דביק מאוד מוסיפים את הגרעינים ושיבולת שועל ולשים עוד כדקה.
4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מחלקים ל-3-4 חתיכות שוות בגודלן, מעצבים ככרות לחם או מעבירים לתבניות אפייה אינגליש קייק גדולות (משומנות היטב) ומתפיחים שנית.
6. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
7. חורצים בכיכר 3 חריצים אלכסוניים בעזרת סכין חדה.
8. אופים 15 דקות בחום של 200 מעלות ואז מנמיכים את הטמפ' ל180 ואופים עוד 15 עד 20 דקות. יודעים שהלחם מוכן, אם כשדופקים עליו קלות יש צליל חלול.
4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מחלקים ל-3-4 חתיכות שוות בגודלן, מעצבים ככרות לחם או מעבירים לתבניות אפייה אינגליש קייק גדולות (משומנות היטב) ומתפיחים שנית.
6. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
7. חורצים בכיכר 3 חריצים אלכסוניים בעזרת סכין חדה.
8. אופים 15 דקות בחום של 200 מעלות ואז מנמיכים את הטמפ' ל180 ואופים עוד 15 עד 20 דקות. יודעים שהלחם מוכן, אם כשדופקים עליו קלות יש צליל חלול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה