יום שבת, 2 בנובמבר 2013

לחם גרעינים, בורגול ושיפון


מצרכים:
300 גרם קמח שיפון מלא
450 גרם קמח לבן
15 גרם שמרים יבשים
70 גרם בורגול גס
1 כוס מים רותחים
1 כף דבש/סילאן
25 גרם מלח שולחן
500 מ"ל מים בטמפ' החדר
100 גרם גרעיני חמניה
50 גרם זרעי פשתן

הכנה:
1. שוקלים את כל המרכיבים.
2. שופכים מים רותחים על הבורגול (עד לכיסוי של גרגירי הבורגול) ונותנים לתערובת לעמוד בצד.
3. בקערה גדולה מערבבים יחד את השמרים, הדבש ומחצית מהמים (בטמפ' החדר). מניחים במצד ל-10 דקות.
4. לתערובת השמרים מוסיפים את ייתרת החומרים: קמח לבן, קמח שיפון ומלח ומתחילים ללוש כ-10 דקות. מוסיפים את הבורגול, הגרעינים וזרעי הפשתן ולשים עוד 2-3 דקות.
5. מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. עובדים על משטח מקומח. מחלקים את הבצק ל-2 עד 4 חתיכות ויוצרים ככרות לחם. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומקוחמת קלות. מתפיחים שנית.
7. מחחמים את התנור ל-250 מעלות.
8.בעזרת סכין חדה חורצים חריצים ואופים את הלחם תחילה ב-250 מעלות 10-12 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
9. מצננים את הלחם על רשת.
10. מגישים עם חמאה או גבינה טעימה.

אין תגובות: