יום שני, 28 באוקטובר 2013

קרם שוקולד לבן לעוגות וקאפקייקס (עם תוספת מעניינת)


קאפקייק שוקולד מריר עם קרם שוקולד לבן וכדורי קוקומן

זה קרם ממש קל להכנה וטעים וניתן לגוון עם התוספות.
אני הוספתי כדורי "קוקומן" ושוקלד לבן לתערובת ויצא פשוט ממכר.

המתכון הבסיסי:
1 כוס חלב
4 כפות קמח
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

תוספות:
100 גרם שוקולד לבן מומס
1 כוס דגני בוקר "קוקומן"

הכנה:
1. בסיר מערבבים יחד קמח וחלב ומבשלים על אש קטנה, כל הזמן מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודומה לג'לי (כ-3 דקות....). מסירים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר.
2. מקציפים יחד את הסוכר והחמאה כ-4 דקות. מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים עוד 2 דקות.
3. לתערובת סוכר/חמאה מוסיפים בהדרגה את תערובת חלב/קמח (כל פעם כף) ומקציפים עוד כ-4 דקות.
תוספות:
4. ממיסים את השוקולד הלבן ונותנים לו להתקרר קצת, מוסיפים בהדרגה לקרם וממשיכים להקציץ עד שכל השוקולד הלבן נבלע בתערובת.
5. מוסיפים את ה"קוקומן" בתנועות קיפול.
6. מקשטים את העוגה/ הקאפקייקס .

אין תגובות: