יום ראשון, 20 באוקטובר 2013

עוגיות שוקולד-קפה מתפוצצות


מרכיבים:
1 כוס קמח
1/4 1  כוסות אבקת סוכר
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 1 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
1/4 5 כפות שמן קנולה
50 גרם שוקולד מריר (קצוץ)
1 כפית נס קפה
3/4 כוס סוכר (עדיף חום)
3 כפות גלוקוזה או דבש
1/2 1 כפיות תמצית וניל
2 חלבונים (הלבן של הביצה)

הכנה:
1.  בקערה גדולה מערבבים יחד את החומרים היבשים: קמח, 3/4 כוס אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח ואת הקקאו.
2. בקערה חסינת חום שמתאימה למיקרוגל מערבבים יחד את השמן, השוקולד וגלוקוזה. את התערובת ממיסים במיקרוגל. מערבבים ונותים לתערובת להתקרר קצת. מוסיפים את הסוכר הרגיל, הקפה, תמצית הוניל ואת החלבונים.מוסיפים לתערובת החומרים היבשים מערבבים את כל החומרים תחילה בכף ואז ניתן אפילו ללוש את הבצק רק עד שכל החומרים יוצרים בלילה אחידה.
3. מצננים את הבצק כשעה במקרר (אפשר גם לילה שלם).
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
5. מכינים קערה עם ייתרת אבקת סוכר ומגש לאפייה מרופד בנייר אפייה. טובלים את הידיים בקמח על מנת למנוע הדבקות של הבצק לידיים.
6. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג, טובלים באבקת סוכר ומסדרים על תבנית האפייה ברווחים של 3-5 ס"מ.
7. מקפיאים 5-10 דקות את הכדורים לפני האפיה.
8. אופים 10-12 דקות.
9. מצננים על רשת.



אין תגובות: