יום רביעי, 16 באוקטובר 2013

עוגיות שיבולת שועל וקוקוס קרנצ'יות (ללא ביצים)


hubbie גנב ביס לפני שהספקתי לצלם את העוגיה

מצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס שיבול שועל (עדיף שיבולת שועל מלאה)
1/2 1 כוסות שבבי קוקוס
100 גרם חמאה
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס סוכר לבן/חום/דקלים/פירות
2 כפות גלוקוזה (קונים בחנויות למוצרי אפיה בדרך כלל) או סילאן או דבש
2 כפות מים רותחים
2 כפות חלב
קורט מלח

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את החומרים היבשים: שיבולת שועל, קמח, סוכר ומלח.
3. בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל את החמאה והגלוקוזה.
4. בקערה קטנה נוספת מערבבים יחד את סודה לשתיה עם המים הרותחים. את התערובת המבעבעת מוסיפים לתערובת החמאה והגלוקוזה.
5. את התערובת הרטובה של חמאה, גלוקוזה, סודה ומים מוסיפים לקערה הגדולה של החומרים היבשים, מוסיפים גם את החלב ומערבבים בכף עץ ואז לשים בידיים עד שמתקבל בצק שניתן ליצור ממנו עוגיות.
6. יוצרים כדורים בגודל של פינג-פונג, משטחים לדיסקים קטנים.
7. אופים 15-18 דקות.
8. מצננים על רשת.
9. שומרים בכלי אטום לשמירה על הקרנצ'יות של העוגיות.


אין תגובות: