מצרכים:
1 חבילת בצק שמרים "מעדנות" או בצק עלים
3 תפוחים אדומים
10 כפות סוכר חום
4 כפיות קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
גרידת קפליה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
4 כוסות מים
3 כפות סוכר
הכנה:
*מחממים את התנור ל-220 מעלות.
1. מרתיחים מים עם מיץ לימון וסוכר.
2. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד ומבשלים 3-4 דקות במים החמים עד שהפרוסות רכות וגמישות.
3. מוציאים את פרוסות התפוחים מהמים, מסננים ומייבשים קלות על מגבת נייר.
5. מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון על דף הבצק. פורסים רצועות בעובי של כ-5 ס"מ בבצק.
6. על כל רצועת בצק מסדרים 4-5 פלחי תפוחים.
7. מגלגלים את הבצק לשבלול כשהתפוחים מציצים החוצה.
8. אופים כ20-25 דקות. מצננים ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה