יום שני, 14 באוקטובר 2013

שושני תפוחים - שבלולי קינמון


מצרכים:
1 חבילת בצק שמרים "מעדנות" או בצק עלים
3 תפוחים אדומים
10 כפות סוכר חום
4 כפיות קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
גרידת קפליה מלימון אחד


מיץ מלימון אחד
4 כוסות מים
3 כפות סוכר

הכנה:
*מחממים את התנור ל-220 מעלות.
1. מרתיחים מים עם מיץ לימון וסוכר.
2. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד ומבשלים 3-4 דקות במים החמים עד שהפרוסות רכות וגמישות.
3. מוציאים את פרוסות התפוחים מהמים, מסננים ומייבשים קלות על מגבת נייר.
4. מכינים את תערובת הסוכר והקינמון: מערבבים יחד קינמון, סוכר, גרידת לימון ואגוז מוסקט.
5. מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון על דף הבצק. פורסים רצועות בעובי של כ-5 ס"מ בבצק.
6. על כל רצועת בצק מסדרים 4-5 פלחי תפוחים.
7. מגלגלים את הבצק לשבלול כשהתפוחים מציצים החוצה.
8. אופים כ20-25 דקות. מצננים ומגישים.


אין תגובות: