מצרכים:
400 כוס שעועית שחורה מושרת ומבושלת
1/2 1 כפות שמן קוקוס
1/4 כפית תמצית וניל
3-5 כפות סילאן (לפי הטעם)
1/2 5 כפות קקאו
400-500 גרם שוקולד מריר מטומפרר
1/4 כוס שקדים
הכנה:
1. משרים ללילה כ-1/4 1 כוסות שעועית שחורה. מבשלים כשעה אחרי השרייה של לילה (עד שהשועיעת רכה), מסננים מנוזלים ומקררים. שוקלים כמות רצויה. אם יש חוסר או עודף של 50 גרם לא נורא :)
2. במעבד מזון קוצצים יחד את השעועית, הקקאו, השקדים, תמצית והניל, שמן הקוקוס והסילאן למשחה אחידה. מקררים כשעה לפני שעוברים לעבוד עם השוקולד.
3. ממיסים שוקולד מריר ומטפררים.
4. משתמשים בתבניות סיליקון: בעזרת כפית מורחים שכבה אחידה של שוקולד על הדפנות של התבנית ומצננים במקרר על מנת לקבל מעטפת שוקולדית למילוי.
5. ממלאים את התבניות עם השוקולד במשחת שעועית השחורה ומחזירים למקרר.
6. במקרה של תבנית כדורים מצמידים את שני החצאים יחד. אם עושים תבנית עם צורה אחרת. פשוט מורחים שכבת שוקולד נוספת על מנת לסגור את הצורה.
* אם אין תבניות סיליקון, מצננים את המילוי כשעה במקרר, מגלגלים כדורים כשהידים רטובות ותובלים בשוקולד. מסדרים בתבנית על נייר אפייה ומצננים. שומרים בקירור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה