מצרכים:
4 ביצים L
150 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל (ניתן להחליף ב-10 גרם סוכר + 1 כפית תמצית וניל)
100 גרם קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שקדים
2 כפות סוכר לבן
קרם:
אופציה 1:
1 אינסטנט פודינג וניל
200 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופציה 2:
1/4 כוס פודינג לבישול "קונדיטור - גלעד"
1/2 כוס חלב קר
1 חלמון
1 כוס חלב חם
1/3 כוס סוכר
20 גרם חמאה
1/4 כפית תמצית וניל
הכנה:
העוגה
1. מקציפים את הביצים והסוכר 5-8 דקות.
2. מערבבים יחד את החומרים היבשים: קמח ואבקת אפיה. מערבבים בתנועות קיפול אל תוך הביצים.
3. מעבירים לתבנית שקעים.
4. קולים את השקדים עם 2 כפות סוכר לבן ואז מפזרים את השקדים על העוגה. הם ישקעו תוך כדי אפייה אבל זה בסדר.
5. אופים את הקאפקייקס בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ20-25 דקות או עד שהקיסם שננעץ יוצא יבש. נותנים לקאפקייקס להתקרר. הם יתקווצו אבל זה בסדר.
בינתיים מכינים קרם.
קרם 1: מקציפים את האינסטנט פודינג יחד עם החלב והשמנת עד לקבלת קרם אחיד, ומצננים חצי שעה במקרר.
קרם 2:
1.מערבבים יחד את הפודינג, החלמון ו1/3 כוס החלב הקר.
2. מרתיחים 1 כוס חלב ו1/3 כוס סוכר, מערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. מוסיפים את תערובת הפודינג אל החלב הרותח וממשיכים לערבב 2-3 דקות את התערובת על אש קטנה-בינונית. מערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.
4. מוסיפים את החמאה והוניל ומערבבים עד שהתערובת מתקררת.
5. מקשטים את הקאפקייקס.
4. קולים את השקדים עם 2 כפות סוכר לבן ואז מפזרים את השקדים על העוגה. הם ישקעו תוך כדי אפייה אבל זה בסדר.
5. אופים את הקאפקייקס בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ20-25 דקות או עד שהקיסם שננעץ יוצא יבש. נותנים לקאפקייקס להתקרר. הם יתקווצו אבל זה בסדר.
בינתיים מכינים קרם.
קרם 1: מקציפים את האינסטנט פודינג יחד עם החלב והשמנת עד לקבלת קרם אחיד, ומצננים חצי שעה במקרר.
קרם 2:
1.מערבבים יחד את הפודינג, החלמון ו1/3 כוס החלב הקר.
2. מרתיחים 1 כוס חלב ו1/3 כוס סוכר, מערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. מוסיפים את תערובת הפודינג אל החלב הרותח וממשיכים לערבב 2-3 דקות את התערובת על אש קטנה-בינונית. מערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.
4. מוסיפים את החמאה והוניל ומערבבים עד שהתערובת מתקררת.
5. מקשטים את הקאפקייקס.
![]() |
מקציפים את הביצים והסוכר 5-8 דקות |
![]() |
מקפלים פנימה חומרים יבשים |
![]() |
מוזדים לשקעים |
![]() |
קולים את השקדים ו2 כפות סוכר |
![]() |
מוסיפים את השקדים לתוך בלילת העוגה |
![]() |
אופים 25-20 דקות או עד שהקיסם שננעץ יבש |
![]() |
מכנים קרם - פודינג לבישול ואפיה של "קונדיטור - גלעד" |
![]() |
מערבבים את החמאה היטב בפודינג החמים |
![]() |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה