יום שבת, 9 בפברואר 2013

תפוחי אדמה בתנור

מצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
עלים מ-2 גבעולים של רוזמרין
3-4 שיני שום מצוצות דק
1/4 כוס שמן זית
מלח

הכנה:
1. רוחצים היטב את תפוחי האדמה, פורסים ל-2 חצאים ומסדרים על צלחת שמתאימה למיקרוגל.
2. "מבשלים" את תפוחי האדמה במיקרוגל 5 דקות.
3. מעבירים את תפוחי האדמה לשקית "זיפלוק" גדולה, מפזרים את הרוזמרין, השמן והשום. סוגרים את השקית ומנערים את תוכן השקית כמה דקות עד שכל תפוחי האדמה מצופים בשמן, השום ו
הרוזמרין.
4. מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת מתבלים במלח ופלפל. אופים בתנור שחומם ל-250 מעלות כ-30 דקות. אם יש צורך אז אופים יותר.

"בישול" תפוחי האדמה במיקרוגל לפני האפייה מקצר את זמן האפייה בצורה משמעותית.


אין תגובות: