יום שבת, 9 בפברואר 2013

מוס שוקולד טבעוני

כלים דרושים:
מעבד מזון חזק
רינג או תבנית קפיץבגודל 18 ס"מ
ניתן להכין מנות אישיות בכלים אישיים (זה מה שאני אעשה בפעם הבאה)

מצרכים:
1/2 2 כוסות שקדים קלופים לא קלויים שהושרו במים לפחות 8 שעות
1 כוס (250 מ"ל) מים
100  גרם שוקולד מריר
3 כפות גדושות של דבש
2-3 כפות אבקת קקאו
2 כפות שמן קוקוס
1 כף תמצית וניל
20-30 גרם שוקולד לבן (יש טבעוני לקנות ) - לא חובה

הכנה:
1. מכינים את הרינג, עוטפים את התחתית הניילון נצמד ואז הנייר כסף. מציבים על צלחת שטוחה או קרש חיתוך. מי שמכין בכלים אישיים יכול לדלג על השלב הזה.
2. במיקרוגל ממיסים יחד 50 גרם שוקולד מריר, 1/2 1 כפות שמן קוקוס, דבש ותמצית הווניל.
3. גורסים את השקדים, המים והתערובת שוקולד כ10-12 דקות עד לקבלת נוזל חלק.
4. מוזגים את התערובת לרינג ומעבירים למקפיא למשך שלוש - ארבע שעות.
5. ממיסים את השוקולד המריר ושמן קוקוס שנותרו, מצפים את המוס. כמו כן ממיסים את השוקולד הבן, מקשטים את המוס מצפים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא או למקרר.
6. מעבירים את המוס למקרר כשלוש שעות לפני שאוכלים.

בתאבון
הערה: אני תמיד מקלפת את השקדים לבד, אבל אפשר לקנות שקדים קלופים ולהשרות אותם.


אין תגובות: