יום רביעי, 24 באפריל 2013

מרק מיסו


מקור: taste of asia

כמות ל-4 מנות:
2 כפות מיסו
4 כפות אצות ווקאמה
250 גרם קוביות טופו
2 גזרים (רצועות)
3 בצלים ירוקים
5 כוסות מים
* 7 פטריות שיטאקה מיובשות + מים חמים

הכנה:
1. משרים את הפטריות במים חמים עד שהן מתרככות.
2. מרתיחים מים (לא המים של הפטריות), מוסיפים את האצות. ממניחים את הלהבה ומבשלים 4 דקות.
3. מוסיפים את המיסו לסיר וממיסים עם המים.  חשוב: לא נותנים למיסו לרתוח - כל הזמן מערבבים את המרק.
4. מוסיפים את הגזר, הטופו ואת הפטריות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ6-7 דקות נוספות.
5. מסירים מהאש, מצננים כרבע שעה לפני ההגשה. מוזגים לקערות ומקשטים בבצל ירוק.

אין תגובות: