יום שבת, 1 בפברואר 2014

מרק בטטה


מצרכים:
4 בטטות בינוניות - גדולות 
1 בצל גדול 
2-3 גזרים בינוניים 
2 כפות שמן זית 
2 כפות אבקת מרק בצל 
2 כפות חומץ אורז או יין לבן 
1 שן שום 
מלח ופלפל לפי הטעם 

הכנה:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים עם השמן עד שהוא נהיה שקוף.
2. חותכים את הירקות (הגזר והבטטה) לקוביות  ומוסיפים לסיר. נותנים טיגון קל של עוד 1-2 דקות יחד עם הבצל והשמן זית. 
3. מוסיפים מים כך שפני המים גבוהים ב3-4 ס"מ מהירקות. מביאים לרתיחה. 
4. מוסיפים את השום, המלח, הפלפל ואבקת מרק. מבשלים על אש בינונית 40 דקות. 
5. מסירים את המכסה, ומבשלים עוד כ20 דקות. 
6. טוחנים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך. 
7. מבשלים עוד כשעה על להבה נמוכה. 
8. מגישים ובתאבון. 

אין תגובות: