מצרכים:
1 כוס קמח
6 כפות קקאו
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה
1/4 כפית מלח
125 גרם חמאה רכה מאוד
6 כפות סוכר לבן
6 כפות סוכר חום
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
חופן שוקולד צ'יפס (אני השתמשתי במטבעות שוקולד לבן שקצצתי אותו )
15 כפות נוטלה/חמאת בוטנים
הכנה:
1. על נייר שעווה או נייר אפייה מסדרים כ-15 גבעות של נוטלה/חמאת בוטנים (אני השתמשתי ב- 1/2 כף ככלי מדידה). מעבירים למקפיא לכשעה וחצי.
2. לקערה בינונית מנפים יחד את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה, הסודה והמלח. שמים בצד עד שמכינים את החמאה.
3. מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת אווירירית מאוד.
4. לתערובת חמאה-סוכר מוסיפים את הביצה ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות.
5. מוסיפים לבלילה את החומרים היבשים (תערובת קמח - קקאו) ואת השוקולד צ'יפס. מערבבים עד שכל החומרים יוצרים בצק דביק אחיד.
6. מצננים את הבצק כשעה עטוף בניילון נצמד.
7. יוצרים עוגיות: לוקחים בצק בגודל של כ2-3 כפות, שמים במרכזו את השוקולד הקפוא* ומקפלים סביבו את הבצק כך שהשוקולד הקפוא יהיה מכוסה כולו בבצק. מסדרים על נייר אפיה עם מרווחים של 5 ס"מ.
* כל פעם מוציאים מהמקפיא 3-4 שוקולדים ועובדים איתם, כי השוקולד נמס ממש מהר.
8. אופים 9-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
9. מצננים על מגש אפיה כ-10 דקות ואז מעבירים לרשת לקירור מוחלט.
הבהרות:
הכנתי 1/2 מהכמות שפורסמה במתכון המקורי. יצאו לי 15 עוגיות גדולות למדי.
את המתכון המקורי אפשר למלא בערוץ הYOUTUBE של YOYOMAX12
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה