מצרכים:
1/3 כוס חלב או שמנת מתוקה
75 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
3 ביצים
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
2/3 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
350 גרם קמח תופח
הכנה:
1. מ-200 גרם חמאה, חותכים קוביה של כ-15 גרם וממיסים אותה בבאן מארי. לחמאה המומסת מוסיפים חלב וממשיכים לחמם. כאשר החלב חם אבל לא רותח, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
2. מקציפים את החמאה (185 גרם שנותרו) יחד עם הסוכר וסוכר הוניל כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת אווירית ובהירה.
3. מוסיפים לתערובת החמאה-סוכר את הביצים (כל פעם ביצה אחת ומערבבים היטב).
4. בהדרגה מוסיפים את ייתרת החומרים (גרידת תפוז, מיץ תפוזים וקמח התופח) מערבבים רק עד שכל החומרים יוצרים בלילה אחידה.
5. מתוך הבלילה מעבירים כוס אחת אל בלילת השוקולד.
6. את הבלילה הלבנה מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק. מעל מפזרים את בלילת השוקולד. בעזרת סכין "מציירים" שמיניות בשתי הבלילות.
7. אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ45-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
8. מצננים על רשת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה