יום חמישי, 3 במאי 2012

עוגיות חמאה,שקדים ופצפוצי אורז

מרכיבים:
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
2 ורבע כוסות קמח לבן
רבע כוס סוכר לבן
חצי כפית מלח
1 כוס שקדים לא קלויים
1 כוס פצפוצי אורז
חצי כפית תמצית וניל

1 כוס אבקת סוכר

הכנה:
1. על מחבת קולים את השקדים ומצננים. גורסים את השקדים במעבד מזון לחתיכות בינוניות.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד היטב את החמאה הרכה ואת הסוכר לקרם כדקה. מוסיפים את הוניל, את הקמח,המלח, השקדים ופצפוצי האורז ( כמובן שניתן פשוט להשתמש ב-2כוסות שקדים במקום פצפוצי אורז). מערבבים היטב, מכסים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים.
3. מחממים את התנור ל-175מעלות.
4. על מגש מרופד בנייר אפיה, יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה (חשוב לדחוס היטב את תערובת העוגויות אל תוך הכף).
5. אופים 20-22 דקות.
6. מצננים כ-5 דקות, טובלים באבקת סוכר ובתאבון......

** מדובר בעוגיות מאוד קרנצ'יות ומתפוררות עם כל ביס












אין תגובות: