יום שלישי, 8 במאי 2012

בלינצ'ס עם מלית תפוחים וקינמון

מרכיבים:
3 ביצים 
1 כפית מחוקה של מלח
1 כף מחוקה של סוכר לבן 
3 כפות שמן חמניות/סויה/קנולה 
12 כפות גדושות של קמח לבן 
2 כוסות (500 מ"ל) מים 
2 כוסות (500 מ"ל) חלב 

הכנה:
1. בקערה גדולה, טורפים את הביצים ואת הסוכר, מוסיפים את המלח, השמן וקמח.
2. מוזגים לסירוגין מוסיפים את המים והחלב אל בלילת הביצים ומערבבים בעזרת מטרפה.
3. נותנים לבלילה לנוח כ-30 עד 45 דקות במקום קריר.
4. מחמים מחבת, משמנים עם מגבת נייר וטיפה שמן, ומטגנים .... 
מכינים את המלית:
1. קוצצים 4 תפוחים בינוניים בקוצץ סלט או בעזרת סכין.
2. מחמים 1 כף שמן במחבת גדולה, ומוסיפים את התפוחים למחבת, מוסיפים רבע כוס סוכר חום +3 כפות קינמון... אפשר להוסיף גם אגוזי מלך...
3. מטגנים יחד את הכל על אש קטנה כ-10 דקות עד שהתפוחים מתרכחים.
4. מצננים בצד עד שמכינים את הבלינצ'ס.

הרכבה:
1. על כל בלינצ'ס שמים כ-2 כפיות של עיסת תפוחי עץ ומגלגלים..
2. למשקיענים אמיתיים (לא כמוני) ניתן לטגן קלות על חמאה את הבליצ'סים עם המלית למרקם קרנצ'י...







אין תגובות: