יום רביעי, 23 במאי 2012

בבקה- עוגת שמרים, גבינה צימוקים ולימון


בצק:
3 כוסות קמח לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
2 ביצים בטמפ' החדר
3 כפות מים
1/2 כוס סוכר לבן
3 כפיות שמרים יבשים
150 גרם קוביות קטנות של חמאה רכה מאוד
1/8 כפית מלח

הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה: מנפים את הקמח, מוסיפים את החלב, השמנת, הסוכר, הביצים, המים והשמרים ומעבדים במשך 9-10 דקות. מוסיפים את  קוביות החמאה ואת המלח וממשיכים לעבד עוד כ-15 דקות.
2. משמנים קערה גדולה, מעבירים את הבצק אל הקערה, מכסים המגבת או בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לפחות ל-12 שעות.

אחרי 17 שעות (כן, נתתי לבצק המון זמן במקרר)....

מלית גבינה:
500 גרם גבינת "טוב טעם" 5% שומן
100 גרם סוכר לבן
2 שקיות (20 גרם סוכר וניל)
2 חלמונים בטמפ' החדר
קליפת לימון מגוררת (מחצי לימון)
20 גרם חמאה מומסת
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס צימוקים שהושרו כשעה במים
* אפשר להוסיף גם חמוציות כ-1/4 כוס

הכנה:
1. בקערה גדולה: מערבבים את הגבינה, שני סוגי הסוכר, החלמונים, קליפת לימון והקורנפלור. הכי קל ופשוט להיעזר במיקסר יד, להתחיל ב"הקצפת" הגבינה ולהוסיף את החומרם אחד אחרי השני.
2. כאשר תערובת הגבינה חלקה ובלי גושים, מוסיפים את החמאה והצימוקים ומערבבים.
3. שומרים במקרר עד השימוש.

העוגה:
1. מקמחים היטב את משטח העבודה ואת המערוך.
2. מחלקים את הבצק ל-2 עד 4 חלקים.
3. מרדדים כל חלק, מורחים שכבה של גבינה ומגלגלים.
4. מסדרים את ה"רולים" בתבנית משומנת היטב.
5. אופים 40 דקות (ומעלה) בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות.
6. אחרי אפיה מצננים היטב לפני שמצפים את עוגה.

זיגוג (לא חובה):
1/3 כוס אבקת סוכר
1/2 לימון (גרידת לימון ו-2 כפיות מיץ)
1/2 כוס מים
אבקת סוכר לקישוט

הכנה:
1. מערבבים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ואבקת הסוכר.
2. מוסיפים כל פעם כפית מים 1, ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה במרקם שדומה לשמנת מתוקה.
3. מברישים את הציפוי על העוגה ונותנים לו להתייבש כ-10 דקות.
4. מפזרים אבקת סוכר.
בתאבון ...

















אין תגובות: