מרכיבים:
בסיס:
40 גר' חמאה בטמפ' החדר
30 גר' אבקת סוכר
1 ביצה בטמפ' החדר
40 גר' אבקת שקדים (או פשוט לרסק שקדים בבלנדר)
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית קורנפלור
סירופ:
20 גר' סוכר לבן
20 מ"ל מים רותחים
80 גר' ריבת תותים או משמש
קישוט:
תותים טריים
בננות
שקדים
הכנה:
1. במעבד מזון, קוצצים את השקדים לאבקה דקה.
2. בקערה מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את הביצה,הוניל, הקורנפלור ואת אבקת השקדים.
3. מעבירים לתבנית פיירקס 20X20, ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
4. הכנת הסירופ, מערבבים היטב יחד את המים, הסוכר והריבה. מצננים בצד.
5. מצננים את הבסיס של העוגה. מורחים כחצי מכמות הסירופ על הבסיס בעזרת מברשת.
6. חותחים את התותים ואת הבננות ומסדרים על העוגה.
7. מברישים את הפירות בסירופ ומקשטים בשקדים.
בתאבון.......
אופציה נוספת להגשה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה