יום שישי, 18 במאי 2012

ורניקי או פילמני או כיסונים שיהיה... זה טעים וזה עם דובדבנים


בצק:
1 כוס (250 מ"ל) מים חמימים
1 כפית מלח
1 ביצה
3-4 כוסות קמח לבן

מלית:
דובדבנים מגולענים
קמח

רוטב:
מיץ דובדבנים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

הכנה:
1. ממיסים את המלח במים.
2. מוסיפים את הביצה למים ומרבבים היטב.
3. מוסיפים את הקמח (כל פעם כמה כפיות) למים-ביצה ולשים עד לקבלת בצק חלק.
4. מסננים היטב את הנוזלים מהדובדבנים. את הדובדבנים מקמחים ב1-2 כפיות קמח.
5 מחלקים את הבצק ל-4, ומרדדים על משטח מקומח כל פעם רבע. קורצים עיגולים בעזרת כוס. ממלאים בכפית דובדבנים (כ4-5 דובדבנים) וסוגרים.
6. מרתיחים מים עם כף שמן וטיפה מלח. מבשלים את הכיסונים עד שהם צפים.
7. בינתיים מכינים רוטב, בסיר מרתיחים את מיץ הדובדבנים עם הסוכר והוניל, ממניחים את האש ומשבלים עד שהרוטב ניהיה סמיך יותר.













2 תגובות:

efratbrin אמר/ה...

אכן זה נראה יאמי ואני אכין אותם ביום מן הימים

Unknown אמר/ה...

יאללה לחג השבועות