מצרכים:
כוס (250מ"ל) מים רותחים
חצי כוס שמן סויה או קנולה
חצי כוס שמן זית
1 כוס קמח מלא
2 כפות קמח תירס (לא חובה)
1+3/4 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח גס
3 כפות שומשום מלא
(ניתן להוסיף גם 3 כפות זרעי פשתן)
2 כפות חומץ
הכנה:
1. מערבבים יחד את כל סוגי הקמח, השומשום (והפשתן) והמלח.
2. מערבבים יחד את שני סוגי השמן + החומץ.
3. את כל החומרים היבשים מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים בהדרגה את השמנים ומערבבים עם כף או לקקן סיליקון.
4. מוסיפים בהדרגה מים רותחים, כל פעם כף, ישארו מים ככה שלא להילחץ שלא השתמשתם בכל המים.
5. מרדדים נקניקים קטנים ויוצרים כעכים.
6. מצפים בשומשום, פפריקה, או כל מה שמתחשק...
7. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים כ30-40 דקות בתבנית מקומחת עד שהעוגיות קרנצ'יות.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה