כולם מכירים את בצק שק"ם , בצק משלושה מרכיבים: שמנת,קמח ומרגרינה.
בצק חש"ק גם הוא בצק משלושה מרכיבים: חמאה,שמנת וקמח. כיוון שלא מוסיפים לבצק בלח או סוכר ניתן להשתמש בו גם כבסיס לעוגיות מתוקות וגם כבסיס לעוגיות מלוחות.
מצרכים:
200 גרם חמאה קרה (קוביות)
350 גרם קמח תופח או 350 גרם קמח לבן+ 2 שקיות אבקת אפיה
200 גרם שמנת חמוצה (מיכל 1)
הכנה:
במעבד מזון (עם להבים - דוגמת קוצץ ירקות חשמלי פשוט), מעבדים יחד את הקמח עם החמאה עד שמתקבלת טקסטורה של חול רטוב. מוסיפים את השמנת ומעבדים עד קבלת בצק חלק.
מעבירים לקערת זכוכית, ולשים כמה דקות בידיים מקומחות היטב.
מכסים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
ומפה ניתן לעשות כל עוגייה שמתחשק....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה