יום ראשון, 24 ביוני 2012

לוביו



לוביו זה אחד המאכלים האהובים עליי, תמיד חשבתי שממש קשה להכנה עד שניסיתי לבד ויצא ממש טעים.
מצרכים:
שעועית אדומה (כ- 200 גרם)
מים (מכיוון שיש להוסיף כל הזמן מים אני לא יודעת לומר כמות מדוייקת)
מלח
2-3 שיני שום 
כוסברה 

הכנה:
1. בישול של השעועית לוקח כמה שעות, כל הזמן יש להוסיף מים ע"מ שהשעועית תהיה מכוסה בנוזלים. 
בדרך כלל זמן הבישול על להבה בינונית- בין 2-3 שעות (חשוב לערבב כל 20 דקות ובמידת הצורך להוסיף מים).
איך יודעים שהשעועית מוכנה? אין ברירה פשוט טועמים.
2. במעבד מזון מרסקים יחד שום וכוסברה למשחה ירוקה.
3. את המשחה הירוקה מוסיפים אל השעועית, מערביבים תוך כדי מעיכה (במועך של פירה).
4. מוסיפים מלח לפי הטעם ואוכלים חם או קר. 









אין תגובות: