
ראיתי את הסרטון של באטי קרוקר וקיבלתי השראה להכין קאפקייקס מקושטים.
קאפקייקס וניל:
מרכיבים:
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קנולה או סויה
2 ביצים בטמפ' החדר
2 כפות תמצית וניל
1 שקית אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
כוס וחצי קמח לבן מנופה
1/3 כוס (80 מ"ל) חלב או שמנת מתוקה
הכנה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומסדרים את המנג'טים בתוך תבנית שקעים.
2. בקערה קטנה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח.
3. בקערה גדולה מקציפים את הבצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר כאשר מתקבל קצף לבן מוסיפים את השמן ותמצית הוניל.
4. אל הבלילה מוסיפים מחצית מתערובת החומרים היבשים ומחצית החלב וממשיכים להקציף. כשלא רואים יותר את הקמח, חוזרים על הפעולה: מוסיפים את שארית הקמח ושארית החלב.
5. יוצקים עד ל2/3 גובה את הבלילה לתבנית שקעים ואופים כ-20 דקות (עד שהקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פרורים עליו).
6. מצננים ואפשר לאכול. כמובן שאפשר גם לקשט את הקאפקייקס ...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה