יום ראשון, 12 במאי 2013

מאפה פטריות ותפוחי אדמה


חומרים:
1/2 ק"ג בצק פיצה ( למתכון לחץ כאן )
1 קופסת פיטריות
1 בצל
1 תפוח אדמה גדול (או 2 בינוניים)
2 כפות אבקת מרק פיטריות או מרק בצל
1/2 כוס חלב
1 כוס מים
פלפל/ מלח לפי הטעם
25 גרם חמאה  + חמאה לשימון

הכנה:
1. רוחצים את תפוחי האדמה, מקלפים ומגרדים בפומפיה.
2. קוצצים את הבצל.
3. מחממים במחבת את החמאה ומטגנים את שבבי תפוחי אדמה, הבצל והפיטריות. כשהבצל רך מוסיפים את החלב, אבקת המרק והמים וממניחים את האש. מבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מצננים לפני שעוברים לשלב הבא.
4. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות בגודל שווה. כל חתיכה מרדדים לעיגול. ממלאים במלית וסוגרים (יוצרים כדור).
5. משמנים את תבנית השקעים (מאפינס). בכל שקע מניחים כדור אחד. מורחים בקצת חמאה ומתפיחים כחצי שעה.
6. אופים 30-40 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.


אין תגובות: